Röster från allmänheten

"Var trogen dina egna mål." - L. Ron Hubbard

Läs artiklar av L. Ron Hubbard

Två personer som har varit hos oss i Gula Tältet

Om Du bara visste hur mycket bättre jag mår nu efter att jag fick prata av mej hos dej när ni var i Junsele.
Känner att den hjälp jag fick av dej ersatte 1 år hos kuratorn. Har kunnat pratat och "snusat" på och om min man utan att känna tyngd inom mej. Bara glädje att jag fått vara med honom den tid vi fick tillsammans. Både vänner och grannar har frågat om vad som har hänt mej eftersom jag är mycket gladare nu, och jag har talat om att jag var till Gula tältet och fick hjälp. Så, Tack än en gång för den hjälp jag fick!
Hej! Tack för de fina bilderna! Jag har inte hittat någon ännu som jag kan ge någon behandling! Jag får väl ge dig en behandling nästa gång vi träffas!
Ha, ha!!! Jag får väl testa på mitt barnbarn. Jag har läst en del i broschyrerna.
Intressant! Hoppas vi ses fler gånger!
Ha det så bra.

Vad gör vi i Gula Tältet?

Vi jobbar som Scientologi frivilligpastorer, vilket innebär att vi är redo att hjälpa människor med olika livsproblem som de kan ha. Scientologi är en tillämpad religiös filosofi, som innehåller användbara svar på de problem som människor möter i livet.

Människor idag kan ha en rad olika svårigheter: Kroppsliga besvär, studiesvårigheter, problem med droger eller alkohol, svårigheter i sitt äktenskap eller förhållande, problem med sina eller andras barn, ha det jobbigt med relationer till andra människor, konflikter eller problem på arbetet, svårigheter som chef eller företagsledare etc. I Scientologi finns verkliga lösningar på dessa och andra problem.

I Gula Tältet hjälper vi även människor, som har kroppsliga besvär, med speciella behandlingar kallade assister. Ordet assist kommer från engelska assist som betyder att hjälpa eller assistera. Denna behandling ökar personens kontakt och kommunikation med sin kropp och därmed lindras smärtan och läkningen påskyndas. Man gör en assist för att hjälpa en person att läka sig själv. Vem som helst kan snabbt lära sig att göra assister och vi utbildar även folk i tältet på att just kunna ge assister.

Vi arbetar också med Dianetik, som är en vetenskap om tanken och som beskriver hur det undermedvetna påverkar kroppen. Många sjukdomar är psykosomatiska (har mentala orsaker) och därför säljer vi även litteratur i tältet som handlar om hur tanken påverkar kroppen - hur kropp och själ hör ihop.

Nedan kan du läsa om de goda resultat och vinster vi har fått i Gula Tältet.

Vi blandar och ger fritt! • Burlövs närradio
  En person från Burlövs närradio kom och hälsade på oss i vårt tält på Svedala marknad. Hon blev väldigt förtjust över vad hon såg och bjöd omedelbart in oss till sin studio för att göra radio program om vår verksamhet.

 • Svar på tal till läkare
  Det kom fram en läkare till tältet som sa att hon inte kunde tro på det vi gjorde. Vi frågade då en av personerna under tiden han fick sin nervassist hur det kändes. Mannen svarade att det kändes mycket bra och att han trodde att detta var väldigt bra. Läkaren svarade kritiskt "så då kan vi läkare sluta våra jobb eller?". Mannen svarade till läkaren att det borde finnas ett gemensamt samarbete mellan oss för att bistå varandra. Läkaren svarade inte utan gick därifrån med en sur min.

 • Flickans smärtor försvann
  En yngre flicka fick en nervassist av Jim. Under assisten visade hon hur otroligt skönt det var och när den var klar så blev hon utom sig av glädje när hon kände att hennes smärtor hon hade haft i ryggen var helt borta. Hon berättade för sina föräldrar och andra hur otroligt bra det var och nöjde sig inte med att mamman hade köpt bokpaketet: "Kan vi inte köpa en bok till pappa också han gillar ju vetenskap?". Det var dianetikboken som den lilla flickan menade, och även om hon kanske var för ung för att förstå dess hela innebörd, visste hon att när en så här fantastisk grupp sålde böcker så måste man bara ha dem.

 • Skeptiker ändrade sig och blev tacksam
  Klockan halv nio på morgonen kom två ordningsvakter förbi varav den ena stannade till vid bokbordet och sa skeptiskt: "Det här har det varit skriverier om." Men hon fortsatte att titta på böckerna och såg på när Twilight gav Gröhn en assist. Jag gick fram och frågade om hon hade träffat på detta tidigare och hon nämnde något om Helsingborg. Det slutade i alla fall med att hon köpte assishäftet och hennes syster fick en assist. Hon kom lite senare tillbaka och köpte hela bokpaketet och systern var glad och tacksam.

 • Par utbildades i att hantera ett problem, vinst från Karin Engarås
  Peter Gröhn pratade med ett äldre par där mannen hade problem med ena sidan av kroppen; det strålade ner i armen ibland och hustrun var villig att lära sig nervassisten för att hjälpa sin man. Jag utförde assisten på honom medan hon tittade på och lite senare visade jag henne. De var otroligt tacksamma och mannen tackade och kramade om mig. Detta att utbilda på plats uppskattas enormt. Just där vid ett sådant tillfälle åtgärdas nämligen människors reaktioner om ämnet hjälp, och hoppet om att något går att göra åt det återföds!

 • Ny medlem i tältet från Kamerun i Afrika
  Johanes är en kille som kommer från Kamerun och studerar i Lund. Han stötte på oss i Malmö och följde sedan med till Höganäs marknad och hjälpte till där. Vi väckte Johanes 3:30 (!) på morgonen och hämtade honom sedan med bilen. Väl i tältet läste Johannes assisthäftet och utbildades snabbt på att ge assister. Sedan var det full fart hela dagen! Han gav assister till massor av nya personer! Det var ett nöje att se hur produktiv och engagerad han var! Han gav sig också ut på marknaden och delade ut massor av flygblad. Här har vi nog sett början till en grupp, mission eller org i Kamerun!

 • Frivilligpastorerna hjälper romerna
  Vi fick besök av en romsk familj, med ursprung i Sverige och gamla Jugoslavien. Mannen fick en assist av frivilligpastor Sebastian Ringkvist och efter en stund var han tyst och sa: "Jag vet inte om jag skall tro på detta", "Det här är ett mirakel" - hans smärtor i ryggen som han haft en längre tid hade försvunnit. Efter det fick hela familjen assister och de var alla jätteglada.

 • Äldre dam blev "yngre"
  En ungersk äldre dam steg in i det "magiska" tältet. Frivilligpastorn Markus Andree satte igång med att hjälpa henne och endast efter ett par minuter började den gamla damen att vifta med sina fingrar. Hon hade haft dålig känsel i sina fingrar och nu kunde hon känna med dem igen! Inte nog med det - hennes värk i ryggen hade också försvunnit!

 • En engelsktalande man: "It's like magic"
  En engelsktalande man steg in i det berömda tältet och frivilligpastor Jim Westergren tog sig an uppgiften att hjälpa honom med hans ryggvärk. Han var lite skeptisk och ville testa. Endast efter två minuter märkte han att smärtan började släppa. När assisten var klar var nästan all hans smärta borta. "It's incredible.", "It's like magic." Killen köpte förstås assisthäftet för att lära sig hur man gör själv.

 • "Tuffing" blir utbildad i att hjälpa
  "En mamma och hennes son, som var ca 25 år, stod och tittade på när assister gjordes i tältet. Mamman ville pröva eftersom hon nästan konstant hade smärtor i kroppen. Jag gav nervassisten till henne och utanför tältet stod sonen och tittade på. Han såg stentuff ut, hade rakat huvud, tatuering, ringar i öronen och solglasögon som man bara såg sig själv i när man pratade med honom. Han ville inte pröva assisten. Mamman fick assisten och det kändes lättare för henne och hur som helst fick Gröhn sonen att komma in i tältet och bli utbildad på nervassisten. Det slutade med att mamman köpte häftet och sonen prövade på att göra nervassisten på en annan ung besökare i tältet."

 • Marknadschefens fru berättar om mirakler från scientologin
  I ett generellt PR-samtal från Peter Gröhn till marknadschefen sa hans fru efter att hon frågat om vi var scientologer att hon kände någon som hade stuckit till scientologerna i Köpenhamn och varit där i hela ett år. "Jaha ..." sa Peter Gröhn och undrade vad hon kanske skulle klaga på. Frun fortsatte med att berätta att personen sedan kom tillbaka botad från sin leukemi (blodcancer). Det var tyst en liten stund varpå marknadschefen sa: "Det låter som ett mirakel" och frun samtyckte.

 • Knalle blev väldigt glad och gjorde reklam för oss
  Mitt emot oss på marknaden fanns en knalle som sålde kläder. Han fick en assist och blev väldigt glad över resultatet. Han rekommenderade sina kunder och andra förbigående att prova på vår "massage". "Massage eller kläder!" utropades det med jämna mellanrum från denna glada knallen.

 • Kvinna kommunicerade om sina problem och köpte fem böcker
  En kvinna kom in i tältet och frivilligpastor Jim gav henne en nervassist. Efter assisten gick Peter Gröhn i kommunikation med henne. Det slutade med att hon köpte fem böcker, var mycket gladare och skulle se oss igen.

 • Två araber tyckte det var fantastiskt
  Frivilligpastor Jim gav en assist till en arab och han tyckte det var väldigt bra och fick hans vän att få detsamma. "Det är 100% bra", "Du har magiska fingrar" och "Det är fantastiskt" var några av de kommentarer de gav under assistens gång. Vi utbildade dem sedan så att de själva kunde leverera vilket de var glada för. De sa till folk som gick förbi att de skulle prova och ungefär en halvtimme efter de hade gått kommer det en annan arab till tältet som hade varit skickad av de andra.

 • Trelleborgs Allehanda kom och fotade
  Trelleborgs Allehanda kom fram med kamera och fotograferade frivilligpastor Karin Engarås när hon utförde en assist. Vi börjar synas!

 • Goda resultat med en kvinna
  Frivilligpastor Sebastian Ringkvist levererade en utomordentlig assist till en kvinna som blev strålande glad!

 • Burlövs närradio
  I slutet på den andra dagen i Beddinge åkte frivilligpastor Peter Gröhn med Twilight Gröhn till Burlöv och berättade under 60 minuter om föreningens aktiviteter, vad Scientologi är och vad vi gör för att hjälpa människor och Twilights frivilligpastoraktiviteter I Thailand. Sändningarna gick direktsänt på 92.0 MHZ. Programledaren blev mycket glad och de kommer fortsätta med sändningarna om scientologi på onsdagarna.

 • Kvinna kände lättnad och fick insikt
  En tjej som hade migrän ibland och ont i ryggen kände lättnad och fick en insikt. Hon blev även tränad i att utföra assister och bad att vi skulle komma och hålla föredrag på hennes skola.

 • En kille kände sig 20 år yngre
  En kille hade sagt att han känner sig som en 90 år gammal man när han steg upp på britsen för att få assisten. Efter att frivilligpastor Twilight Gröhn hade hjälpt honom sa han att han känner sig nu som 70, 20 år yngre.

 • En man kunde åter böja sig och knyta skorna
  En man fick en assist av frivilligpastor Karin Engarås och efter sa han "om jag nu kan böja min rygg mig för att knyta skorna så har det hjälpt." Det visade sig att han nu kunde det vilket han inte tidigare kunde.

 • En familj i tre generationer hjälptes till goda resultat
  Vi hjälpte en familj med mormor och barnbarn. Efter vår hjälp kunde mormorn böja sig bättre, mamman kunde känna bättre med sina nervskador och ryckte inte längre i benet. Barnet utbildades i att utföra assister för att vidare hjälpa mamma och mormor.

 • En kvinna kände igen vägen till lycka
  En kvinna kände väl igen vägen till lycka som hon såg när hon köpte bokpaketet. Den hade hon fått en gång från frälsningsarmén och gillade den skarpt.

 • Huvudvärk försvann
  Frivilligpastor Karin Engarås utförde en mycket bra assist på en kille där hans huvudvärk försvann. Han köpte därefter assisthäftet för att lära sig själv.

 • En kvinna återkom för att köpa ytterligare en bok
  En kvinna som vi hade träffat på en marknad tidigare kom tillbaka och köpte nu boken självanalys av oss för att hjälpa sig själv hemma.

 • Knalle läste scientologimagasin
  En knalle som sålde friterade bananer kom fram till oss och sa att han varit på scientologikyrkan 1981 och har fått magasinet Bron regelbundet från oss i 24 år. Han läser den fortfarande när den kommer och tycker den är bra.

 • En dam vill börja hjälpa
  En dam kom och fick assister till bra resultat och köpte ett bokpaket. Hon berättade att hon gått in i väggen år 2000 och nu ville hon engagera sig i någon hjälpverksamhet.
  Hon sa att hon ville gå med oss och hjälpa till! Vi kommer att bjuda ner henne till Malmö orgen för en introduktion till vad Scientologi är för något.

 • Frisörska blev så nöjd att hon gav dricks
  Det var efter frivilligpastor Kim Augustsson fantastiska assist.

 • Gammal dam blev rörd över att bli hjälpt
  Frivilligpastor Twilight Gröhn fick även hon dricks efter att ha hjälpt en gammal dam.

 • "Han är en mirakelman" - Gula tältet hjälper att överbrygga järnridån!
  Så lydde en bulgarisk kvinnas ord till vår ryske frivilligpastor Vladimir efter en otrolig assist. Hon blev otroligt rörd att bli hjälpt av en ryss och har intresse att komma till scientologikyrkan.

 • Kvinna lärde sig otroligt snabbt
  En kvinna efter en bra assist förstod snabbt hur man skulle göra och övade på sin väninna. Efter endast ett par minuter var hon igång med tekniken och gjorde det utan problem.

 • Mycket nöjd kvinna
  Frivilligpastor Kim Augustsson utförde en mycket bra assist till en kvinna till stora resultat. Hon blev mycket glad över att det fanns folk som hjälpte andra.

 • En person kunde knappt tro det
  Efter en mycket bra assist till en person släppte alla ryggsmärtorna!

 • Inflammation i lederna började lösa upp
  Frivilligpastor Karin Engarås gav en assist till en kvinna från Colombia som hade inflammation i lederna. Kvinnan märkte att assisten gjorde att inflammationen började lösa upp, blev mycket nöjd och skaffade bokpaketet.

 • Det var mer än 30 år sedan
  En man från Australien fick en assist och det kom fram efteråt att han läst Dianetik som ungdom i början av 70-talet. Han kände även till Narconon och L. Ron Hubbard.

 • Kvinna vill ha föredrag
  Vi kom i kontakt med en kvinna från Tjetjenien som är intresserad av att vi håller föredrag och visar film om Dianetik till henne och hennes 14 vänner.

 • Bra hjälp till två tjejer
  Två tjejer kom fram till tältet och en fick en assist av frivilligpastor Vladimir med goda resultat. Roger samtalade med den andra och gav hans råd för att hjälpa henne med hennes problem och erbjud henne vårt bokpaket som hon skaffade. Båda tjejerna utbildades även på nervassisten av Jim. De hämtade även sin mammas väninna som hade problem och även hon fick hjälp.

 • Mycket goda resultat ledde till inbjudning i hemmet
  En äldre dam fick en assist med mycket goda resultat av Peter. Därefter följde samtal och rådgivning vilket ledde till stora insikter och att hon köpte det stora bokpaketet. Hon och hennes man är katoliker och aktiva konstnärer. Damen kom tillbaka strax innan vi stängde och fick en till assist och sedan bjöd hon in oss till hennes hem för att visa sina och hennes makes tavlor. Det blev en trevlig liten rundtur med fika i slutet av dagen för frivilligpastorerna. Foton från tältet och hemmet postades till henne såsom utlovats. Fina nya vänner till oss!

 • Roger Söderblom säljer fastän det är omöjligt
  Jim berättar: En man och hennes sambo kom fram till tältet och mannen sa: "Inget av detta!" Två minuter senare har Roger sålt ett bokpaket till dessa.

 • "Bästa jag varit med om"
  En yngre tjej kom in i tältet med ont i ryggen. Efter assisten sa hon att det var det bästa hon varit med om och köpte assisthäftet för att lära sina vänner.

 • Tidning besökte oss
  Sydöstra Skånes tidning besökte oss, fotografen fick en assist och blev av med alla sina smärtor.

 • Polisen fick hjälp
  En kvinna från polisen fick en nervassist tre gånger och köpte även bokpaketet inom självförbättring.

 • Smärtor försvann
  En kvinna med fibromyalgi blev all med sina smärtor och mådde mycket bättre.

 • Huvudvärk försvann som i ett under
  En äldre man blev av med huvudvärken efter en kort assist. Han kom tillbaka efter ett tag, kramade om personer och sa att det är tur att såna som vi finns.

 • Assister används dagligen i praktik
  En kvinna som kom in i tältet berättade för oss att hon redan använde dessa assister dagligen i hennes massagepraktik på kunder sedan hon köpt assisthäftet på Kivik marknad.

 • Alla smärtor försvann
  En kär dam fick hjälp med sina smärtor i sin rygg och efter vår nervassist hade alla smärtor försvunnit! Hon köpte assisthäftet för att lära sig själv och tog även senare med sig sin väninna som även hon fick en assist.

 • Utbildning på plats
  Ett par som hade ont i ryggen där mannen var polisstuderande fick en nervassist till bra resultat. De utbildades sedan till att göra detta själva hemma.

 • "Fantastiskt"
  En äldre man kommenterade efter en assist "Det här känns fantastiskt."

 • Bra resultat till kvinna
  En kvinna fick ett intressant resultat från en stressanalys och sedan en assist. Hon hade en skada i nerverna och hade smärtor när hon försökte böja tån. Efter assisten kunde hon böja tån utan smärtor! Hon köpte då bokpaketet. Kvinnan kom tillbaka med annan väninna nästa dag för flera assister och hon berättade att hon hade läst i Dianetikboken till sent på natten.

 • Entusiasm och goda resultat
  En mycket entusiastisk kvinna med kille fick mycket bra resultat på assist, köpte bokpaket och kom även tillbaka nästa dag för assister och böcker.

 • Hjälp till sista man
  En äldre dam köpte bokpaketet. Hon kommer tillbaka senare, med sin äldre man med käpp, efter att ha läst angående assister. Vi hade redan packat ihop men vi tar upp en bänk för att hjälpa mannen. Efter assisten kommenterade de att "det stämde" och den äldre mannen går lättare tillbaka.

 • Vår hemsida får resultat
  En man och hans fru kom in i tältet på morgonen och fick ett reklamblad. De kommer tillbaka efter att ha läst om oss på vår hemsida och köper bokpaketet.

 • Fantastiska kommentarer
  En man fick en assist till mycket bra resultat och sa kommentarer som "Känner mig som en ny människa", "Dagen är räddad.". Han gjorde även reklam till folk som gick förbi att komma in och prova på.

 • "Aldrig känt något liknande"
  En fysioterapeut som hade problem med bröstet fick mycket bra resultat av en assist och sa "aldrig känt något liknande".

 • Beröm
  En kampare som fick en assist sa "vi beundrar er verkligen för vad ni gör."

 • Gammal scientolog blir glad över att se oss
  Vi stötte på en gammal Scientolog från 1960-talet från London Orgen som blev glad över att vi var här.

 • Kota föll rätt under assist
  Karin gav en assist till en av våra egna frivilligpastorer som hade mycket ont i ryggen och under assistens gång föll en kota rätt.

 • Utbildning för fortsatt behandling
  En kvinna som hade en MS sjukdom fick bra resultat och utbildades i att göra detta hemma.

 • Otrolig kommentar
  En kvinna som var spänd i kroppen fick en assist av Jim och sa "förbannat bra. Under huden förvandlades det från sten till siden."

 • Lösningar till hela familjen
  En familj kom in och fick alla assister till bra resultat. De utbildades, köpte bokpaket och fick konsultation. De vill även alla tre starta på kurs och mannen som är lärare vill få Narconon föredrag på sin skola.

 • Stor ändring
  Jim gav en assist till en kvinna och efteråt sa hon: "Det var det bästa, allt är bra nu för mig."

 • Stor sensation på Helsingsborgsfestivalen!
  Återigen har vi gjort succé på den stora Helsingborgsfestivalen!
  På bästa möjliga läge i början på Södergatan vid "biblioteksparken" gav vi massor av assister, stresstester, sålde hundratals böcker och hjälpte mängder av människor. Flera av dessa uttryckte ett starkt intresse för att besöka oss i Malmö för att se film eller starta på kurs. Otaliga människor passerade och såg vårt stora Gula Tält och uppåt tusen personer valde att besöka oss. Bland dem var Rödakors personal, som valde att titta in till oss för att få en välförtjänt assist. Två poliser blev informerade och imponerade av vår hjälpverksamhet i Thailand. De kände även väl till att Tom Cruise och John Travolta är ledande scientologer. En man som inte hade någon känsel i ena benet kunde plötsligt känna sina tår under en av våra assister och blev så glad att han kunde tänka sig jobba med detta som vi gör. Allt var bara positivt under dessa dagar och helsingborgsborna uppskattade verkligen all den service och hjälp som vi gav i tältet!

 • Köpte 9 böcker
  En knalle kom fram till tältet och visade intresse för böckerna. Han fick sedan men gick snabbt tillbaka till böckerna. Han ville köpa alla som vi hade vilket han fick och han sa "jag ska läsa allihopa". Han ville även att vi skulle ringa honom och visade ett stort intresse.

 • Smärta försvann och köpte bok nummer 1000
  Jim gav en assist till en man och smärtan i ryggen släppte bara efter en assist. Därefter köpte han bokpaketet och bok nummer 1000 såldes.

 • Många vill ta steget vidare
  Efter denna marknaden är det många som vill komma in till scientologikyrkan i Malmö för att ta reda på mer om Dianetik.

 • Viktig kontakt
  En välkänd Simrishamnprofil besökte oss i tältet och skaffade sig Dianetikboken.

 • Smärtor försvann
  Ett norrsvenkst par fick en assist med goda resultat och smärtorna försvann.

 • Kurator blev av med problem i nacken
  En kurator fick en nervassist och blev av med sina problem och smärtor i nacken! Hon trodde inte det var sant! Därefter köpte hon glädjestrålande bokpaketet och bokade tid för att komma till oss i Malmö.

 • Tjej blev mycket nöjd
  En tjej fick en nervassist av frivilligpastor Sebastian. Hon sa efteråt att hon hade inte känt sig så avslappnad på flera år och var verkligen nöjd med den service hon hade fått!

 • Ett par hittade sin lösning
  Ett par med stora kroppsliga problem fick assister och sedan även utbildning för att kunna fortsätta arbeta vidare hemma med detta. De såg en förbättring och en lösning på sin situation!

 • Intresse för gå vidare
  Trevlig ung kille fick assist och köpte böcker. Var mycket intresserad och vill komma till oss i Malmö sedan.
  Detta är bara en sammanfattning av alla vinster och resultat som gjordes. Alla var så upptagna med att ge service och ta hand om folk att vi knappt hann ta någon paus. Var med oss och hjälp till! Det är verkligen givandes!

 • Hittade orsaken till problem med armen
  En knalle från Afghanistan hittade orsaken till sina problem med sin arm på en stresstest och fick ergonomiska råd, som han direkt kunde använda.

 • Hoppet tändes
  En tjej, som har haft stora problem med sin kropp, och verkligen försökt med allt för att hantera problemen - upplevde stor förbättring och lindring.
  Man kunde se hoppet tändas i hennes ögon!

 • Tjej fick stresstest
  En tjej, som varit i vårt tält när vi var i Helsingborg, och där testat allt förutom stresstesten - fick nu en sådan och bokade in sig för att komma till Malmö och se film samt få en demonstration av Dianetiken.

 • Börja läsa direkt
  En annan dam fick en utmärkt assist av Yasna och köpte bokpaketet. Hon ville sedan snabbt boka in sig för att komma till Malmö orgen! "Jag börjar läsa direkt när jag kommer hem!" utbrast hon glatt.

 • Tom Cruise
  Två äldre roliga damer kom i sällskap med en lite yngre dam. Den yngre damen fick information om vår verksamhet, avnjöt en assist och köpte bokpaketet. Det visade sig sedan att hon var fackligt ansvarig på en myndighet i staden. Hon var nyfiken på det hela eftersom hon hade hört talas om Tom Cruise och Scientologi.

 • Skulle besöka Scientologi i Indien
  En tjej, som hade gått in i väggen, köpte Dianetikbokpaketet och skulle åka till Indien där hon skulle uppsöka Scientologi. Hade tidigare sett Scientologi i Indien!

 • Trogen blomsterhandlare
  Mittemot tältet stod som vanligt blomsterhandlaren och betjänade troget sina kunder. Det har han gjort i 62 år. På samma torg! Vi bara måste att ta en bild på honom!

 • Köpt Dianetikboken tidigare
  En dam, som hade köpt Dianetik tidigare, fick en assist av Karin till otroligt fint resultat.

 • Fler och fler känner igen oss
  Vi stöter på fler och fler som redan har sett Gula Tältet någon annanstans eller som har köpt Dianetik boken eller någon annan LRH bok tidigare.

 • Katolska vänner
  Våra katolska vänner kom glatt på besök och fick assist under infravärmens sköna strålar. Karins "magiska" händer hjälpte också till!

 • Kom in till oss efter att ha sett oss på nätet
  En tjej hade sökt på Svedala Marknad på internet och hittat vår hemsida. Därför visste hon vilka vi var. Hon hade problem med ryggen och fick därför en assist. Köpte en del böcker av oss och vandrade sedan vidare på marknaden.

 • Känner sig fortfarande bra efter förra årets behandling
  En dam gick förbi och sade att hon fick en behandling förra året - denna var suverän och hon kände sig fortfarande bra!

 • Glad över att se oss
  En medlem av Banverkets säkerhetsstyrka hade besökt vårt tält i Lund för några år sedan. Där hade han bla. träffat en tjej från Australien som var med under vår räddningsaktion i New York efter 11 sept. Han var glad att se oss på Svedala Marknad och önskade oss lycka till i fortsättningen.

 • Fullt förtroende för oss
  En tjej brukade arbeta och hjälpa till i en hjälporganisation. Hon sa att chefen i denna organisation hade provat vår behandling utomlands, och därför skickade hon in sin mor i vårt gula tält med fullt förtroende för behandlingen. Modern tyckte det kändes skönt och såg glad och nöjd ut efteråt.

 • Gjort drogbehandlingsprogram tidigare
  En kille kom in i tältet tillsammans med sin tjej. Det visade sig att han hade gjort ett drogbehandlingsprogram på Narconon tidigare. Hans tjej fick en assist och gjorde sedan en personlighetstest därhemma på vår hemsida.

 • Spänningshuvudvärken släppte
  Roger gav en assist till en tjej där spänningshuvudvärken släppte.

 • Farmor med barn-barn kom tillbaka
  En farmor, som inledde sin pensionering med en skön behandling i tältet, köpte bokpaketet och gav sig sedan ut på marknaden med man och sina barn-barn. Efter ett tag kom barn-barnen tillbaka med sin mamma och fick henne också att prova en behandling.

 • Avslappnande och skönt
  Ett par fick assister och upplevde detta mycket avslappnande och otroligt skönt.

 • Psykolog sett oss på internet, kom för att köpa bok
  En kille, som flyttat till Sverige från Chile, hade sett vår hemsida på internet och kom nu för att köpa en Dianetikbok. Han är utbildad psykolog i sitt hemland.

 • FN-soldat blev glad över att se oss
  Peter Gröhn tyckte det var intressant att träffa en FN-soldat, som hade sett vår hjälpverksamhet i Bosnien. Denna helikopterpilot blev glad över att se vårt Gula Tält på Landskrona marknad.

 • Kompositör fick bra resultat och köpte böcker
  En kompositör och låtskrivare kom in i tältet och fick en assist. Spänningar släppte direkt och han sa att det kändes väldigt skönt. Han bestämde sig för att köpa våra böcker och skyndade sedan ut ur tältet för att hjälpa en musikerkompis.

 • Smärta försvann plötsligt
  Karin gjorde en assist på en kille som plötsligt fick en oförklarlig smärta i ryggen. Den kom för att sedan plötsligt försvinna. Han köpte bokpaketet och vandrade nöjd ut från tältet.

 • Man fick bra resultat och fortsätter hemma
  En man i en fräck tyrolerhatt fick en assist av Roger till bra resultat. Bestämde sig sedan för att gå hem och fortsätta behandlingen tillsammans med sin fru. Det känns verkligen fint för oss att kunna ge människor verktyg och lösningar de kan använda. Vi erbjuder ett alternativ till smärtor och smärtstillande mediciner.

 • Personligt inbjudna av marknadsgeneralen
  Detta är en marknad som vi har haft svårt att komma in på tidigare för att vi är scientologer. Fördomar, missförstånd och åsikter har legat i vägen. (när personerna verkligen träffar oss och ser vad vi gör ändrar då ofta sin kritiska uppfattning). Nu löste detta sig i och med att vi träffade marknadsgeneralen på Markaryds marknad förra året. Han bjöd in oss då personligen.

 • Pastor i samspråk med vår ordförande Peter Gröhn
  En pastor från en av de lokala församlingarna kom förbi vårt tält. Peter Gröhn hade ett långt samtal med honom om religion, andlighet och samarbete mellan religionerna. Vi låter Peter själv berätta:
  "En pastor från en av de 7 olika församlingarna i Örkeljunga kom förbi oss. Vi hade en lång diskussion om hur Scientologi och de Kristna kan samarbeta. Jag berättade även om en resa jag och min fru gjorde nyligen till Jordanien, där vi besökte Moses berg och såg Kaanans land. Vi såg även platsen där Jesus döptes av Johannes döparen, Genesarets sjö där Jesus räddade fiskarna och vi såg även Sodom och Gomorra där Lots hustru förstenades. Pastorn blev imponerad av allt detta. Vi avslutade vårt samtal och han sa "gud välsigna dig", jag replikerade "respekt broder". Vi skildes som vänner i samförstånd."

 • Stor respekt från brandkåren efter information av vår ordförande
  Peter Gröhn stötte på folk från brandkåren och informerade dem om vår verksamhet vid katastrofplatser världen över. Han belyste speciellt våra insatser vid Ground Zero efter katastrofen i New York 11:e sept 2001 och att brandmännen däröver var oerhört tacksamma över vår hjälp. Brandmännen var mycket imponerade över att höra detta och lyste av respekt!

 • Politiker i Gula Tältet
  En moderat politiker kom förbi vårt tält och pratade med oss. "Vi ger även assister till politiker" skämtade vi med honom.

 • Dam återkom till tältet och köpte mer böcker
  En dam, som varit hos oss i tältet på Jonstorps marknad förra året - och som även har varit på Dianetikcenter i Malmö och provat på Dianetik - kom till oss nu och fyllde på sitt bokförråd med 5 nya böcker. Hon berättade att hon använder Självanalys på sig själv regelbundet. Det är frivilligpastor Roger Söderblom som har hjälpt henne på ett förträffligt sätt.

 • 73-årig dam har gjort OCA test på internet
  Denna dam har precis gjort OCA testen på vår hemsida och kom förbi oss nu i tältet för att få en assist. Efter denna fick hon med sig ett paket böcker hem och hon bad om att bli uppringd för att få testen utvärderad.

 • Ursäkta, doktorn!
  En äldre man kom in i tältet och sa "Ursäkta, doktorn kan jag få hjälp med mitt ben". Han fick sedan en assist av Roger till bra resultat.

 • "Jag känner mig som en ny människa"
  Peter Larsson berättar: Jag hade varit och ätit och gick tillbaka mot tältet. Precis innan jag kom fram gick en man utifrån tältet, skrattade och utbrast: "jag känner mig som en ny människa". Frivilligpastor Roger Söderblom hade varit i farten igen med en perfekt assist.

 • Hemsk nackspärr och svåra spänningar började släppa efter assist
  En man kom tillsammans med sin fru till Gula Tältet för att få hjälp med en hemsk nackspärr och svåra spänningar i skuldrorna. Han hade förresten varit på Scientologikyrkan i Malmö på 80-talet, så han kände igen några av oss. Nu fick han en omfattande assist av oss i Gula Tältet för att få igång kommunikationen, öka cirkulationen och lösa upp spänningarna. Efter ett tag började det släppa och rörligheten i nacken förbättrades. Vi utbildade frun på att hjälpa honom så att de kunde fortsätta med detta hemma. De gick nöjda därifrån!

 • Utbildades i att hjälpa sin mamma må bättre
  En svartklädd yngre tatuerad tjej fick en assist och utbildade sig sedan för att kunna hjälpa sin mamma. Hon stod länge och hjälpte sin mamma till allmän beskådan längst fram i tältet. Mamman tyckte att det var jätteskönt!

 • Stenläggare
  Roger hjälpte en stenläggare som hade problem med ryggen. Kramperna släppte och han blev väldigt glad!

 • Praktiserat på Narconon
  En ung tjej kom fram och sa att hon praktiserat på Narconon (drogrehabiliteringscenter baserat på metoder från L. Ron Hubbard) i 7 veckor. Hon köpte med sig Dianetikboken hem.

 • Vi syns på internet - över 20 000st besökare hittills under 2006
  Varje marknad stöter vi på folk som har sett oss på internet och som känner igen det Gula Tältet. De blir glada över att se oss i verkligheten också! En dam kom förbi oss i Örkelljunga och kände igen Dianetik: "den boken har jag sett i annons på internet och tänkt köpa". Hon fick med sig ett bokpaket hem!

 • Nya personer hjälpte till i tältet
  Flera nya personer var med för att prova på hur det är att arbeta i tältet: Jane, Inge och Camilla. Inge har varit med mycket förr under 2004 och gjorde nu comeback! Camilla hade aldrig varit med i tältet - hon utbildades snabbt och kunde sedan hjälpa folk med assister och sälja böcker. Det var verkligen kul att se!

 • Indisk familj köpte Dianetik
  Efter en stresstest med stort skratt när besvärsområdet lokaliserades blev en indisk familj informerad om Dianetik och köpte boken. Vi hade en mängd Dianetikböcker på olika språk liggande på bokborden.

 • Röda Korset fick information
  Peter gröhn informerade en lokal Röda Kors man om våra hjälpinsatser runt om i världen på över 80 olika katastrofplatser. Han förklarade också vårt samarbete med andra hjälporganisationer - däribland även just Röda Korset.

 • "Det mest underbara jag har provat"
  En mans ord efter att ha fått en assist av Camilla.

 • "Jag har läst Dianetikboken 3 ggr"
  "Den är verkligen bra även om man inte tillhör rörelsen" sa en man efter att han hade fått en assist.

 • "Det var underbart skönt!"
  Camilla gav en assist till en man som snabbt fick resultat. Det tog inte många minuter!

 • Glädjestrålande sjuksköterska efter assist
  Sebastian gav en assist till en dam som hade problem med sin rygg. Hon brukade få massage. Nu tyckte hon det var underbart skönt med en assist och hon sken upp hela tältet med sitt leende. Hennes man utbildades därefter av "Sebbe" på hur man ger assister. De skulle fortsätta med detta därhemma sedan.

 • "Är du här och hjälper till? Va kul!"
  Bekant gick förbi tältet och hälsade på tjej som fick utbildning på assister. Tjejen hade tidigare fått en assist till bra resultat av "Sebbe" och nu utbildade Camilla och Inge henne på assister. Tjejen var verkligen intresserad av alternativa behandlingsmetoder.

 • Lindring vid bältrosen
  En dam som hade problem med bältrosen fick en assist och en bra lindring av smärtan. Hon sa att smärtan släppte! Återigen ett bra jobb av Sebastian Ringkvist. Fortsätter hon med assister så kan hon påskynda läkningen och slippa mycket av smärtan.

 • Mer avslappnad
  Roger gav en assist till tjej som kände sig bättre och mer avslappnad.

 • På jakt efter Hubbards svenska science fiction böcker
  När vi hade stängt tältet på lördagen kom en man förbi och frågade om vi hade Hubbards science fiction böcker på svenska. Tyvärr hade vi inte det.

 • Hjälp efter allvarlig olycka
  En kille med allvarliga kroppsproblem efter en bilolycka för några år sedan fick lindring och hjälp av en assist. Han kände hur flödet kom igång i kroppen och skadade kroppsdelar aktiverades. Därefter lokaliserades det traumatiska ögonblicket i en stresstest. En erfarenhet rikare gick han därifrån och med ett alternativ till värktabletter.

 • Äldre man med astma
  Karin hjälpte en äldre man, som hade astma, genom att ge honom en assist. Han sa att det kändes skönt och att han hade lättare att andas efteråt. Först kunde han inte ligga på magen, men efter en stunds assist gick det bra.

 • Politiker blev informerad
  Politiker, som hade varit på Scientologikyrkan på 80-talet, kom till tältet och blev informerad om våra insatser världen över på olika katastrofområden.

 • Polisman fick assist
  En polis fick en assist av frivilligpastor Twilight och kom tillbaka nästa dag för att tacka oss. Han tyckte det var mycket skönt med assisten. Fick sedan info om vår hjälpverksamhet världen över som han tyckte var intressant och spännande.

 • "Det var det bästa jag har varit med om!"
  Karin gav en utmärkt assist till en strålande glad person som sade detta. • Förbättringar efter olycka
  En kille och en tjej kom till tältet för att få hjälp. Tjejen var så skadad i ryggen att hon ej först vågade testa en assist. Efter ett tag, när hon hade sett sin kille få hjälp, tog hon mod till sig för att prova. Resultatet var mycket bra och vi utbildade sedan hennes kille till att hjälpa henne.

 • Vill hjälpa människor
  En tjej kom till Gula Tältet med två kompisar. Karin hjälpte henne genom att ge henne en assist. Tjejen berättade sedan att hon ville lära sig assister och hjälpa människor. Hennes kompisar fick också assister i tältet.

 • Hjälp efter wishplash skada
  En tjej med en svår wishplash skada fick god hjälp i Gula Tältet av assister. Hennes mamma provade också och sedan utbildades båda två på att hjälpa varandra med hjälp av assister. Tjejen berättade att hon hade provat allt utan att kunna se något resultat. Efter en stund när hon hade fått assisten sa hon att detta kändes annorlunda och helt rätt.

 • Nackont
  En dam med nackont kom till Gula Tältet och fick hjälp av våra frivilligpastorer. Assisten gjorde bra nytta och därefter fick hon utbildning på området - direkt i tältet!

 • Ryggskott
  En dam med ryggskott fick hjälp och lindring med hjälp av assister. Kommunikationen ökade i kroppen och spänningen släppte. Hon gick nöjd därifrån.

 • Läkarstuderande intresserad av Dianetik
  En läkarstuderande tjej fick asssist av frivilligpastor Karin och blev mycket intresserad av Dianetik. Hon höll med om att även de mentala traumatiska aspekterna av en skada måste också hanteras. Hennes mål är att som läkare även använda alternativa metoder och inte bara skriva ut läkemedel till folk.

 • "Det kändes underbart härligt!"
  Frivliigpastor Twilight gav en assist till en dalmas som utryckte dessa ord efteråt.

 • Mamma togs till Gula Tältet
  En kille kom dragandes med sin mamma till Gula Tältet. "Jag var här igår och fick en assist - nu skall ni utbilda min mamma!" Sagt och gjort. Killen fick lägga sig på bänken igen och vi såg till att utbilda hans mamma grundligt. Mor och son såg riktigt fina ut där de stod och hjälpte varandra.

 • Studieproblem
  Några tjejer som hade studieproblem skaffade läroboken eftersom de blev intresserade av studietekniken i den. De blev även mycket intresserade av Dianetik.

 • Fältassistent fick information
  Han kom till Gula Tältet och fick info om vår katastrofhjälp världen över. Detta imponerade mycket på honom och han skaffade sig sedan bokpaketet.

 • Objektiv information
  En dam kom förbi tältet och sa att hon ville ha objektiv information om oss. Hon hade tydligen hört något negativt och nu tog hon modet till sig och gick fram för att checka direkt med oss om det stämde. Hon fick svar på sina frågor och gick nöjd därifrån. Tänk om alla kunde göra så!

 • Scientolog
  En gammal scientolog från trakten tittade förbi. Han tyckte det var mycket bra att vi var ute med tältet och hjälpte folk.

 • "Känner mig som nyfödd!"
  Inge gav en förträfflig assist till en kille som sedan uttryckade dessa orden.

Läs mer här: