Här följer nyhetsbrevet

Tillbaka till nyhetsbreven:
www.ssfp.se/nyhetsbrev.html
Hej!

Det har varit full verksamhet i och kring vår förening under sommarperioden.
Gula Tältet har varit på en omfattande turné i Norrland med två olika tältgrupper - samtidigt som ett gäng var ute i Skåne! Mer info och nyheter kring detta kommer.

Men så länge! Läs om våra senaste nyheter med Gula Tältet på Markaryd marknad 9/9 2006.

Vår hemsida   Gratis personlighets-test!   Förbättra ditt självförtroende!Nummer: 3113 september 2006

"En frivilligpastor är således en person som hjälper sina medmänniskor på frivillig basis genom att återupprätta syfte, sanning och andliga värden i andras liv."

L. Ron Hubbard
Från: Religionens inflytande i samhälletMarkaryd marknad 9 september 2006


Markaryd
Folkmängd(2000) 3 862
Area(2000) 468 hektar
Landskap Småland
Län Kronobergs län
Kommun Markaryds kommun
Läge 56° 27´ N, 13° 36´ E

Markaryd, tätort och centralort i Markaryds kommun i Småland. Den ligger längs den betydelsefulla motorvägen på E4 mellan Helsingborg och Stockholm nära den skånsk-småländska gränsen och var fram till Roskildefreden 1658 en viktig gränsort för Sverige. 1638 anlades Sveriges andra poststation på orten för att knyta an Stockholm med posttrafiken från Danmark och resten av Europa. Efter att Skåne erövrades av Sverige minskade ortens betydelse.

Under slutet av 1800-talet anlades en järnväg från Åstorp till Jönköping och en från Hässleholm till Halmstad. Dessa banor kom att få sin korsningpunkt i just Markaryd, som blev en järnvägsknutpunkt. Järnvägarna har idag minskat i betydelse så järnvägen till Åstorp är nedlagd liksom järnvägen norrut. Banan mellan Hässleholm och Halmstad finns kvar men används idag endast för godstrafik samt för X2000 mellan Malmö-Göteborg och Nattågen mellan Malmö-Stockholm/Oslo via Hässleholm och Göteborg.

Diskussioner har förts om att återuppta den lokala persontrafiken på Markarydsbanan men än så länge finns inga konkreta planer. Orter som är tänkbara för tåguppehåll är Bjärnum, Vittsjö och Markaryd

I och med att landsvägen mellan Helsingborg och Stockholm gick igenom samhället sedan tidigare växte ortens betydelse och blev en köping så småningom. Framförallt växte en industri fram baserad på verkstads- och skogsproduktsföretag, och under 1960-talet förlades Rikspappersskolan hit för utbildning inom massa- och pappersindustri.

Markaryd har en omfattande industriverksamhet där Nibe-verken är ett av de största företagen. I övrigt finns i samhället ICA Kvantum, en nybyggd biograf, en simhall (som byggs om till äventyrsbad sommaren 2005) samt ett flertal restauranger och barer. Bredbandsmöjligheter finns att erbjuda till så gott som alla som bor i samhället.

Från/läs mer: http://sv.wikipedia.org/wiki/Markaryd

Vad gör vi i Gula Tältet?

Vi jobbar som Scientologi frivilligpastorer, vilket innebär att vi är redo att hjälpa människor med olika livsproblem som de kan ha. Scientologi är en tillämpad religiös filosofi, som innehåller användbara svar på de problem som människor möter i livet.

Människor idag kan ha en rad olika svårigheter: Kroppsliga besvär, studiesvårigheter, problem med droger eller alkohol, svårigheter i sitt äktenskap eller förhållande, problem med sina eller andras barn, ha det jobbigt med relationer till andra människor, konflikter eller problem på arbetet, svårigheter som chef eller företagsledare etc. I Scientologi finns verkliga lösningar på dessa och andra problem.

I Gula Tältet hjälper vi även människor, som har kroppsliga besvär, med speciella behandlingar kallade assister. Ordet assist kommer från engelska assist som betyder att hjälpa eller assistera. Denna behandling ökar personens kontakt och kommunikation med sin kropp och därmed lindras smärtan och läkningen påskyndas. Man gör en assist för att hjälpa en person att läka sig själv. Vem som helst kan snabbt lära sig att göra assister och vi utbildar även folk i tältet på att just kunna ge assister.

Vi arbetar också med Dianetik, som är en vetenskap om tanken och som beskriver hur det undermedvetna påverkar kroppen. Många sjukdomar är psykosomatiska (har mentala orsaker) och därför säljer vi även litteratur i tältet som handlar om hur tanken påverkar kroppen - hur kropp och själ hör ihop.

Se vår hemsida www.ssfp.se för att få mer info om vad vi gör och varför vi gör det.
Vi åkte upp till Markaryd för att sätta upp vårt Gula Tält där och hjälpa människor.

 • Dam utbildade sig och hjälpte till i tältet
  En dam, som var intresserad av alternativa behandlingsmetoder, fick en assist och lärde sig sedan att utföra det hela. Hon var väldigt ivrig och intresserad. Efter en stunds utbildning kunde hon rycka in och ge en ny person en assist till bra resultat. "Nu skall vi se om jag hittar en försökskanin ikväll" utryckte hon och gav sig sedan iväg vidare.

 • "Det är ju ett mirakel - jag känner mig mer avslappad!"
  Karin gav en utmärkt assist till en i början skeptisk man. Han var stel i början men väldigt glad och avslappnad efter assisten.

 • Rysk doktor fick assist
  En rysk doktor fick en assist till goda resultat och skaffade sig häftet. Hade hört talas om Scientologi och Dianetik i Ryssland. Berättade att vi var mycket vältaliga i S:t Petersburg. • Läkarsekreterare insåg orsaken bakom många sjukdomar
  Efter information om Dianetik insåg hon att 70% av alla sjukdomar är psykosomatiska - dvs. har mentala orsaker. Hon blev intresserad av hur det undermedvetna fungerar och beslöt sig för att skaffa sig bokpaketet.

 • "Har inte varit så avslappnad på länge"
  En kille som har varit väldigt uppstressad i sitt arbete blev nu istället väldigt avslappad efter en assist.

 • "Det här är ju jätteskönt"
  En kille slappnade av fantastiskt bra efter assist av Karin. • Problem med knäet lättade under assist
  Camilla gav en assist till en tjej som hade problem med knäet. Efter ett tag skrattade tjejen och det hela lättade när benet vidrördes under assisten.

 • Nackproblem försvann
  En kille som fick en assist fick plötsligt ont i nacken. Det var en smärta som kopplades på för att sedan försvinna efter ett tag.

 • Tjej blev bra efter en kort stund
  En tjej fick en assist av Camilla till fina resultat. Snabbt kände hon sig bättre!


Nöjda och belåtna körde vi hem till Skåne och Malmö igen efter en bra arbetsdag i Småland!Bli medlem


Hjälp oss att hjälpa andra genom att bli aktiv, medlem eller sponsor!

Avgifter:

  Medlem 150:-
  Familjemedlemskap 400:-
  Sponsor 1000:-
Betala in ditt bidrag till oss idag på postgiro: 40 15 81-4Gula Tältet i södra Sverige under 2005

9 april 2005   YSTAD
15-17 april 2005   SVEDALA
23 april 2005   HÖGANÄS
30-1 maj 2005   LANDSKRONA
7 maj 2005   HÖRBY
14-15 maj 2005   BEDDINGE
21 maj 2005   DALBY
27-29 maj 2005   HELSINGBORG
4 juni 2005   YSTAD
11 juni 2005   YSTAD
2-3 juli 2005   JONSTORP
9-10 juli 2005   LOMMA

10 juli 2005   RONNEBY
16-17 juli 2005   SAXTORP
18-20 juli 2005   KIVIK
21-22 juli 2005   SJÖBO
28-30 juli 2005   HELSINGBORG
6-7 aug 2005   GISLÖVS LÄGE
20-21 aug 2005   SVEDALA
3 sept 2005   SIMRISHAMN
9-10 sept 2005   MARKARYD
30 oct 2005   TOLLARP
5 nov 2005   LANDSKRONA
26 nov 2005   YSTADGula Tältet i södra Sverige under 2004

17 Apr 2004   LUND
8 Maj 2004   TRELLEBORG
5 Jun 2004   HÄSSLEHOLM
12 Jun 2004   ÄNGELHOLM
19 Jun 2004   KRISTIANSTAD
3 Jul 2004   YSTAD
10 Jul 2004   LANDSKRONA
14 Jul 2004   KIVIK
17 Jul 2004   LANDSKRONA

24 Jul 2004   YSTAD
22-24 Jul 2004   HELSINGBORG
31 Jul 2004   LUND
7 Aug 2004   YSTAD
14-16 Aug 2004   MALMÖ FESTIV.
21 Aug 2004   ÄNGELHOLM
28 Aug 2004   LUND
4 Sept 2004   TRELLEBORG
Dec 2004   THAILANDVilka vi är


Södra Sveriges frivilligpastorer

Södra Sveriges frivilligpastorer har varit verksamma det senaste året främst med Gula Tältet på marknader och torg i södra Sverige. I det Gula Tältet har vi informerat, sålt böcker, gjort stresstester och hjälpt folk med rådgivning och speciella behandlingar för skador och sjukdomar. Dessa behandlingar kallas assister och är ett sätt att underlätta och påskynda läkningen och tillfrisknandet i kroppen genom en speciell metod. Vi utbildar folk på assister i tältet. Vår förening har även skickat folk till Thailand i början av 2005 för att hjälpa till vid katastrofen där.


Frivilligpastorer internationellt

Runt om i hela världen finns många fler frivilligpastorsföreningar, som har gjort och gör betydande insatser i olika katastrofområden (New York 11 sept, Thailand, Indonesien, Indien, London m.fl.). Dessa grupper är även verksamma med att hjälpa människor inom andra områden av livet där de kan ha problem.Ett tacksamt erkännande riktas till L. Ron Hubbard Library för tillstånd att återge valda delar av L. Ron Hubbards copyrightskyddade verk. SCIENTOLOGI, DIANETIK, HUBBARD och Frivilligpastor-symbolen är varu- och servicemärken som innehas av och används med tillstånd från Religious Technology Center.


Detta brev har skickats till dig från föreningen Södra Sveriges frivilligpastorer.
Om du inte önskar motta fler brev från denna förening, får dubbla brev eller får brev på en felaktig e-postadress
svara då på detta brev och skriv din önskan med de/det e-postadresser det gäller så kommer detta att ändras.