Här följer nyhetsbrevet

Tillbaka till nyhetsbreven:
www.ssfp.se/nyhetsbrev.html
Hej!

Läs om våra senaste nyheter om Gula Tältet på Karlskrona och drakbåtsfestivalen.

Vår hemsida   Gratis personlighets-test!   Förbättra ditt självförtroende!Nummer: 3030 juni 2006

"En frivilligpastor är således en person som hjälper sina medmänniskor på frivillig basis genom att återupprätta syfte, sanning och andliga värden i andras liv."

L. Ron Hubbard
Från: Religionens inflytande i samhälletTillbaka till Karlskrona och drakbåtsfestivalen där!
16 - 18/6 2006


Gula Tältet återvänder till Karlskrona och har öppet under dagarna tre.

Eftersom vi skötte oss så bra förra året, enligt marknadsgeneralen, fick vi en mycket bättre plats. "Hej massören" svarade han när vi ringde.

Det var en kul början på detta äventyr!

Först lite info om denna fina stad:

Örlogsstaden Karlskrona
Under stormaktstiden på 1600-talet ökade behovet av en flottbas i Sydsverige för att kunna hålla ihop landet. Till Karlskrona kallades tidens främsta fortifikationsexperter för att bygga den modernaste och mest effektiva flottbas Europa hade skådat. Staden grundades 1680 och dess skeppsbyggeri, arkitektur, stadsplanering och anläggnings- och försvarsteknik fick stor uppmärksamhet i hela Europa under 1700-talet.

Karlskrona har, i motsats till liknande örlogsbaser på andra håll i Europa, levt vidare och utvecklas eftersom Sverige inte har upplevt krig inom sina gränser sedan 1809. Stadens marina arv har förts vidare tack vare över 300 års obruten verksamhet inom örlogsbasen och varvet.

Sedan Falu gruva stängdes är Karlskronavarvet landets äldsta företag i kontinuerlig drift. Den första kölsträckningen gjordes på Wämö 1680. Under tiden byggdes örlogsvarvet upp på den södra stranden av Trossö där de äldsta anläggningarna är från 1683. Örlogsvarvet övergick i civil ägo 1961 - Karlskronavarvet.

Hela det nominerade området - örlogsstadens centrala delar inklusive varvsområdet, marinbasen och de omgivande försvarsanläggningarna - är sedan 1987 klassat som riksintresseområde för kulturmiljövården. De bevarade byggnaderna är av mycket hög arkitektonisk, konstnärlig och teknisk kvalitet.

Från/läs mer: http://cityguide.se/karlskrona/

Det kändes fint att vara tillbaka med Gula Tältet i denna vackra stad, som innehåller så många gamla fina byggnader.

Vad gör vi?
Vår tanke är att hjälpa människor, som har ont i rygg eller nacke, med speciella behandlingar kallade assister. Ordet assist kommer från engelska assist som betyder att hjälpa eller assistera. Denna behandling ökar personens kontakt och kommunikation med sin kropp och därmed lindras smärtan och läkningen påskyndas. Man gör en assist för att hjälpa en person att läka sig själv. Vem som helst kan lära sig att göra assister.

Vi arbetar också med Dianetik, som är en vetenskap om tanken eller psyket. Många sjukdomar är psykosomatiska (har mentala orsaker) och därför säljer vi även litteratur i tältet som handlar om hur tanken påverkar kroppen - hur kropp och själ hör ihop.
 • Polisman fick assist
  En polis fick en assist av frivilligpastor Twilight och kom tillbaka nästa dag för att tacka oss. Han tyckte det var mycket skönt med assisten. Fick sedan info om vår hjälpverksamhet världen över som han tyckte var intressant och spännande.

 • "Det var det bästa jag har varit med om!"
  Karin gav en utmärkt assist till en strålande glad person som sade detta.

 • Förbättringar efter olycka
  En kille och en tjej kom till tältet för att få hjälp. Tjejen var så skadad i ryggen att hon ej först vågade testa en assist. Efter ett tag, när hon hade sett sin kille få hjälp, tog hon mod till sig för att prova. Resultatet var mycket bra och vi utbildade sedan hennes kille till att hjälpa henne. • Vill hjälpa människor
  En tjej kom till Gula Tältet med två kompisar. Karin hjälpte henne genom att ge henne en assist. Tjejen berättade sedan att hon ville lära sig assister och hjälpa människor. Hennes kompisar fick också assister i tältet.

 • Hjälp efter wishplash skada
  En tjej med en svår wishplash skada fick god hjälp i Gula Tältet av assister. Hennes mamma provade också och sedan utbildades båda två på att hjälpa varandra med hjälp av assister. Tjejen berättade att hon hade provat allt utan att kunna se något resultat. Efter en stund när hon hade fått assisten sa hon att detta kändes annorlunda och helt rätt.

 • Nackont
  En dam med nackont kom till Gula Tältet och fick hjälp av våra frivilligpastorer. Assisten gjorde bra nytta och därefter fick hon utbildning på området - direkt i tältet! • Ryggskott
  En dam med ryggskott fick hjälp och lindring med hjälp av assister. Kommunikationen ökade i kroppen och spänningen släppte. Hon gick nöjd därifrån.

 • Läkarstuderande intresserad av Dianetik
  En läkarstuderande tjej fick asssist av frivilligpastor Karin och blev mycket intresserad av Dianetik. Hon höll med om att även de mentala traumatiska aspekterna av en skada måste också hanteras. Hennes mål är att som läkare även använda alternativa metoder och inte bara skriva ut läkemedel till folk.

 • "Det kändes underbart härligt!"
  Frivliigpastor Twilight gav en assist till en dalmas som utryckte dessa ord efteråt.

 • Mamma togs till Gula Tältet
  En kille kom dragandes med sin mamma till Gula Tältet. "Jag var här igår och fick en assist - nu skall ni utbilda min mamma!" Sagt och gjort. Killen fick lägga sig på bänken igen och vi såg till att utbilda hans mamma grundligt. Mor och son såg riktigt fina ut där de stod och hjälpte varandra.

 • Studieproblem
  Några tjejer som hade studieproblem skaffade läroboken eftersom de blev intresserade av studietekniken i den. De blev även mycket intresserade av Dianetik.

 • Fältassistent fick information
  Han kom till Gula Tältet och fick info om vår katastrofhjälp världen över. Detta imponerade mycket på honom och han skaffade sig sedan bokpaketet.

 • Objektiv information
  En dam kom förbi tältet och sa att hon ville ha objektiv information om oss. Hon hade tydligen hört något negativt och nu tog hon modet till sig och gick fram för att checka direkt med oss om det stämde. Hon fick svar på sina frågor och gick nöjd därifrån. Tänk om alla kunde göra så!

 • Scientolog
  En gammal scientolog från trakten tittade förbi. Han tyckte det var mycket bra att vi var ute med tältet och hjälpte folk.

 • "Känner mig som nyfödd!"
  Inge gav en förträfflig assist till en kille som sedan uttryckade dessa orden.Välkommen att vara med om att besöka eller hjälpa till med Gula Tältet!

Se vår hemsida www.ssfp.se för vårt utökade schema i sommar med bla. stor Norrlandsturné!


Bli medlem


Hjälp oss att hjälpa andra genom att bli aktiv, medlem eller sponsor!

Avgifter:

  Medlem 150:-
  Familjemedlemskap 400:-
  Sponsor 1000:-
Betala in ditt bidrag till oss idag på postgiro: 40 15 81-4Gula Tältet i södra Sverige under 2006

14-16 april   SVEDALA
30-1 maj   LANDSKRONA
26-27 maj   ÖRKELLJUNGA
10-11 juni   VELLINGE
16-18 juli   KARLSKRONAGula Tältet i södra Sverige under 2005

9 april 2005   YSTAD
15-17 april 2005   SVEDALA
23 april 2005   HÖGANÄS
30-1 maj 2005   LANDSKRONA
7 maj 2005   HÖRBY
14-15 maj 2005   BEDDINGE
21 maj 2005   DALBY
27-29 maj 2005   HELSINGBORG
4 juni 2005   YSTAD
11 juni 2005   YSTAD
2-3 juli 2005   JONSTORP
9-10 juli 2005   LOMMA

10 juli 2005   RONNEBY
16-17 juli 2005   SAXTORP
18-20 juli 2005   KIVIK
21-22 juli 2005   SJÖBO
28-30 juli 2005   HELSINGBORG
6-7 aug 2005   GISLÖVS LÄGE
20-21 aug 2005   SVEDALA
3 sept 2005   SIMRISHAMN
9-10 sept 2005   MARKARYD
30 oct 2005   TOLLARP
5 nov 2005   LANDSKRONA
26 nov 2005   YSTADGula Tältet i södra Sverige under 2004

17 Apr 2004   LUND
8 Maj 2004   TRELLEBORG
5 Jun 2004   HÄSSLEHOLM
12 Jun 2004   ÄNGELHOLM
19 Jun 2004   KRISTIANSTAD
3 Jul 2004   YSTAD
10 Jul 2004   LANDSKRONA
14 Jul 2004   KIVIK
17 Jul 2004   LANDSKRONA

24 Jul 2004   YSTAD
22-24 Jul 2004   HELSINGBORG
31 Jul 2004   LUND
7 Aug 2004   YSTAD
14-16 Aug 2004   MALMÖ FESTIV.
21 Aug 2004   ÄNGELHOLM
28 Aug 2004   LUND
4 Sept 2004   TRELLEBORG
Dec 2004   THAILANDVilka vi är


Södra Sveriges frivilligpastorer

Södra Sveriges frivilligpastorer har varit verksamma det senaste året främst med Gula Tältet på marknader och torg i södra Sverige. I det Gula Tältet har vi informerat, sålt böcker, gjort stresstester och hjälpt folk med rådgivning och speciella behandlingar för skador och sjukdomar. Dessa behandlingar kallas assister och är ett sätt att underlätta och påskynda läkningen och tillfrisknandet i kroppen genom en speciell metod. Vi utbildar folk på assister i tältet. Vår förening har även skickat folk till Thailand i början av 2005 för att hjälpa till vid katastrofen där.


Frivilligpastorer internationellt

Runt om i hela världen finns många fler frivilligpastorsföreningar, som har gjort och gör betydande insatser i olika katastrofområden (New York 11 sept, Thailand, Indonesien, Indien, London m.fl.). Dessa grupper är även verksamma med att hjälpa människor inom andra områden av livet där de kan ha problem.Ett tacksamt erkännande riktas till L. Ron Hubbard Library för tillstånd att återge valda delar av L. Ron Hubbards copyrightskyddade verk. SCIENTOLOGI, DIANETIK, HUBBARD och Frivilligpastor-symbolen är varu- och servicemärken som innehas av och används med tillstånd från Religious Technology Center.


Detta brev har skickats till dig från föreningen Södra Sveriges frivilligpastorer.
Om du inte önskar motta fler brev från denna förening, får dubbla brev eller får brev på en felaktig e-postadress
svara då på detta brev och skriv din önskan med de/det e-postadresser det gäller så kommer detta att ändras.