Här följer nyhetsbrevet

Tillbaka till nyhetsbreven:
www.ssfp.se/nyhetsbrev.html
Hej!

Läs om våra senaste nyheter om Gula Tältet på Örkelljunga-dagarna.

Vår hemsida   Gratis personlighets-test!   Förbättra ditt självförtroende!

Nyhet! Se här vår nya affish med information om våra insatser vid olika katastrofplatser!Nummer: 282 juni 2006

"En frivilligpastor är således en person som hjälper sina medmänniskor på frivillig basis genom att återupprätta syfte, sanning och andliga värden i andras liv."

L. Ron Hubbard
Från: Religionens inflytande i samhälletPremiär för Gula Tältet på Örkelljunga-dagarna!
26 - 27 maj 2006


Det var dags för oss att bryta ny mark och ta oss in i sveriges "Jerusalem". Enligt uppgift är cirka 20% av befolkningen aktivt kristna i 7 olika församlingar i denna fina bygd.

Hur skulle det gå för oss här på denna marknad?
Skulle vi bli accepterade eller åtminstone respekterade och kunna nå fram med våra budskap?

Och hur skulle vädret bli? Var det inte mörka moln därborta i fjärran?

Med en viss spänning och nervositet rullande vi in i kommunen i gryningen denna fredagsmorgon.

Lite information om Örkelljunga

"Örkelljunga kommun ligger i Skånes skogsbygder, men namnet Örkelljunga faller faktiskt tillbaka på en medeltida namnform, Öthknaelyung, som betyder "ljungöken". Trakterna runt nuvarande Örkelljunga var på den här tiden alltså dominerad av öppna ljungfält. Detsamma vittnar namnet Åsljunga om, medan "Eket" och "Skånes Fagerhult" för tankarna till skog - "hult" är ett gammalt ord för just skog. Och nog finns det gott om fagra skogsområden i Örkelljunga kommun.

Skogen har förstås inte bara varit vacker att titta på; den har också haft stor betydelse för människornas utkomst. Sågverk och snickerier och andra trävaruproducerande företag har det funnits och finns alltjämt gott om i Örkelljunga. De fyra tätorterna i Örkelljunga kommun - Eket, Örkelljunga, Åsljunga och Skånes Fagerhult - ligger utplacerade utmed E4:an som pärlor på en tråd. Huvudorten Örkelljunga, med gästgiveri och hembygsgårdar, ligger vid stranden av Hjälmsjön. Det är inte den enda sjön i Örkelljunga kommun. Det finns åtskilliga sjöar här och med detta också åtskilliga platser för bad och fiske.

Liksom grannkommunen Hässleholm var Örkelljunga-bygden på 1600-talet ett tillhåll för snapphannar. En av "gerillabaserna", för att använda ett modernt uttryck, låg i den djupa ravindal i Hallandsåsen som är känd som Trollehallar. Örkelljungas grannskap var gränsen mellan danskt och svenskt: redan på medeltiden fanns här befästningar uppförda som skulle avvärja anfall norrifrån. "


Läs mer här:
http://www.skanerunt.se/orkelljunga.htmlEfter ett tags letande och frågande hittade vi vår plats mitt på en avspärrad gata. Nu återstod någon timmes upppackande och iordningsställande av tält, böcker, bord, assistbänkar och stolar mm. Skulle vi hinna innan regnet kom?

Äntligen var vi klara och kunde sjunka ner i stolarna för en stunds skön fika innan vi satte igång med arbetet.
 • Personligt inbjudna av marknadsgeneralen
  Detta är en marknad som vi har haft svårt att komma in på tidigare för att vi är scientologer. Fördomar, missförstånd och åsikter har legat i vägen. (när personerna verkligen träffar oss och ser vad vi gör ändrar då ofta sin kritiska uppfattning). Nu löste detta sig i och med att vi träffade marknadsgeneralen på Markaryds marknad förra året. Han bjöd in oss då personligen.

 • Pastor i samspråk med vår ordförande Peter Gröhn
  En pastor från en av de lokala församlingarna kom förbi vårt tält. Peter Gröhn hade ett långt samtal med honom om religion, andlighet och samarbete mellan religionerna. Vi låter Peter själv berätta:
  "En pastor från en av de 7 olika församlingarna i Örkeljunga kom förbi oss. Vi hade en lång diskussion om hur Scientologi och de Kristna kan samarbeta. Jag berättade även om en resa jag och min fru gjorde nyligen till Jordanien, där vi besökte Moses berg och såg Kaanans land. Vi såg även platsen där Jesus döptes av Johannes döparen, Genesarets sjö där Jesus räddade fiskarna och vi såg även Sodom och Gomorra där Lots hustru förstenades. Pastorn blev imponerad av allt detta. Vi avslutade vårt samtal och han sa "gud välsigna dig", jag replikerade "respekt broder". Vi skildes som vänner i samförstånd."

 • Stor respekt från brandkåren efter information av vår ordförande
  Peter Gröhn stötte på folk från brandkåren och informerade dem om vår verksamhet vid katastrofplatser världen över. Han belyste speciellt våra insatser vid Ground Zero efter katastrofen i New York 11:e sept 2001 och att brandmännen däröver var oerhört tacksamma över vår hjälp. Brandmännen var mycket imponerade över att höra detta och lyste av respekt! • Politiker i Gula Tältet
  En moderat politiker kom förbi vårt tält och pratade med oss. "Vi ger även assister till politiker" skämtade vi med honom.

 • Dam återkom till tältet och köpte mer böcker
  En dam, som varit hos oss i tältet på Jonstorps marknad förra året - och som även har varit på Dianetikcenter i Malmö och provat på Dianetik - kom till oss nu och fyllde på sitt bokförråd med 5 nya böcker. Hon berättade att hon använder Självanalys på sig själv regelbundet. Det är frivilligpastor Roger Söderblom som har hjälpt henne på ett förträffligt sätt.

 • 73-årig dam har gjort OCA test på internet
  Denna dam har precis gjort OCA testen på vår hemsida och kom förbi oss nu i tältet för att få en assist. Efter denna fick hon med sig ett paket böcker hem och hon bad om att bli uppringd för att få testen utvärderad. • Ursäkta, doktorn!
  En äldre man kom in i tältet och sa "Ursäkta, doktorn kan jag få hjälp med mitt ben". Han fick sedan en assist av Roger till bra resultat.

 • "Jag känner mig som en ny människa"
  Peter Larsson berättar: Jag hade varit och ätit och gick tillbaka mot tältet. Precis innan jag kom fram gick en man utifrån tältet, skrattade och utbrast: "jag känner mig som en ny människa". Frivilligpastor Roger Söderblom hade varit i farten igen med en perfekt assist.

 • Hemsk nackspärr och svåra spänningar började släppa efter assist
  En man kom tillsammans med sin fru till Gula Tältet för att få hjälp med en hemsk nackspärr och svåra spänningar i skuldrorna. Han hade förresten varit på Scientologikyrkan i Malmö på 80-talet, så han kände igen några av oss. Nu fick han en omfattande assist av oss i Gula Tältet för att få igång kommunikationen, öka cirkulationen och lösa upp spänningarna. Efter ett tag började det släppa och rörligheten i nacken förbättrades. Vi utbildade frun på att hjälpa honom så att de kunde fortsätta med detta hemma. De gick nöjda därifrån!

 • Utbildades i att hjälpa sin mamma må bättre
  En svartklädd yngre tatuerad tjej fick en assist och utbildade sig sedan för att kunna hjälpa sin mamma. Hon stod länge och hjälpte sin mamma till allmän beskådan längst fram i tältet. Mamman tyckte att det var jätteskönt!

 • Stenläggare
  Roger hjälpte en stenläggare som hade problem med ryggen. Kramperna släppte och han blev väldigt glad!

 • Praktiserat på Narconon
  En ung tjej kom fram och sa att hon praktiserat på Narconon (drogrehabiliteringscenter baserat på metoder från L. Ron Hubbard) i 7 veckor. Hon köpte med sig Dianetikboken hem.

 • Vi syns på internet - över 20 000st besökare hittills under 2006
  Varje marknad stöter vi på folk som har sett oss på internet och som känner igen det Gula Tältet. De blir glada över att se oss i verkligheten också! En dam kom förbi oss i Örkelljunga och kände igen Dianetik: "den boken har jag sett i annons på internet och tänkt köpa". Hon fick med sig ett bokpaket hem!

Mycket annat roligt hände på denna marknad: en kille som varit i vårt tält i Landskrona kom förbi; Sebastian Ringkvist var med och gav mycket bra assister till folk - en kille kände sig mycket avslappnad och bra; en dam fick en assist och låg på bänken och log hela tiden; en spirituell kille köpte 5 böcker av oss och ett par fick assister till bra resultat samt utbildades efteråt.

En sak är säker!
En sak är säker och det är att Örkelljungaborna har en helt ny syn på Scientologi!Vad gör vi?
Vår tanke är att hjälpa människor, som har ont i rygg eller nacke, med speciella behandlingar kallade assister. Ordet assist kommer från engelska assist som betyder att hjälpa eller assistera. Denna behandling ökar personens kontakt och kommunikation med sin kropp och därmed lindras smärtan och läkningen påskyndas. Man gör en assist för att hjälpa en person att läka sig själv. Vem som helst kan lära sig att göra assister.

Vi arbetar också med Dianetik, som är en vetenskap om tanken eller psyket. Många sjukdomar är psykosomatiska (har mentala orsaker) och därför säljer vi även litteratur i tältet som handlar om hur tanken påverkar kroppen - hur kropp och själ hör ihop.

Välkommen att vara med på vår nästa aktivitet
Vellinge marknad 10 - 11 juni
Ring och anmäl dig på 0709 -63 20 30

Hjälp oss att hjälpa andra genom att bli aktiv - medlem eller sponsor!

Avgifter:

  Medlem 150:-
  Familjemedlemskap 400:-
  Sponsor 1000:-
Betala in ditt bidrag till oss idag på postgiro: 40 15 81-4


Se bilderna nedan:

Bli medlem


Hjälp oss att hjälpa andra genom att bli aktiv, medlem eller sponsor!

Avgifter:

  Medlem 150:-
  Familjemedlemskap 400:-
  Privat sponsor 1000:-
  Företagssponsor 5000:- (faktura)
Betala in ditt bidrag till oss idag på postgiro: 40 15 81-4Gula tältet i södra Sverige under 2006

14-16 april   SVEDALA
30-1 maj   LANDSKRONA
26-27 maj   ÖRKELLJUNGAGula tältet i södra Sverige under 2005

9 april 2005   YSTAD
15-17 april 2005   SVEDALA
23 april 2005   HÖGANÄS
30-1 maj 2005   LANDSKRONA
7 maj 2005   HÖRBY
14-15 maj 2005   BEDDINGE
21 maj 2005   DALBY
27-29 maj 2005   HELSINGBORG
4 juni 2005   YSTAD
11 juni 2005   YSTAD
2-3 juli 2005   JONSTORP
9-10 juli 2005   LOMMA

10 juli 2005   RONNEBY
16-17 juli 2005   SAXTORP
18-20 juli 2005   KIVIK
21-22 juli 2005   SJÖBO
28-30 juli 2005   HELSINGBORG
6-7 aug 2005   GISLÖVS LÄGE
20-21 aug 2005   SVEDALA
3 sept 2005   SIMRISHAMN
9-10 sept 2005   MARKARYD
30 oct 2005   TOLLARP
5 nov 2005   LANDSKRONA
26 nov 2005   YSTADGula tältet i södra Sverige under 2004

17 Apr 2004   LUND
8 Maj 2004   TRELLEBORG
5 Jun 2004   HÄSSLEHOLM
12 Jun 2004   ÄNGELHOLM
19 Jun 2004   KRISTIANSTAD
3 Jul 2004   YSTAD
10 Jul 2004   LANDSKRONA
14 Jul 2004   KIVIK
17 Jul 2004   LANDSKRONA

24 Jul 2004   YSTAD
22-24 Jul 2004   HELSINGBORG
31 Jul 2004   LUND
7 Aug 2004   YSTAD
14-16 Aug 2004   MALMÖ FESTIV.
21 Aug 2004   ÄNGELHOLM
28 Aug 2004   LUND
4 Sept 2004   TRELLEBORG
Dec 2004   THAILANDVilka vi är


Södra Sveriges frivilligpastorer

Södra Sveriges frivilligpastorer har varit verksamma det senaste året främst med Gula Tältet på marknader och torg i södra Sverige. I det Gula Tältet har vi informerat, sålt böcker, gjort stresstester och hjälpt folk med rådgivning och speciella behandlingar för skador och sjukdomar. Dessa behandlingar kallas assister och är ett sätt att underlätta och påskynda läkningen och tillfrisknandet i kroppen genom en speciell metod. Vi utbildar folk på assister i tältet. Vår förening har även skickat folk till Thailand i början av 2005 för att hjälpa till vid katastrofen där.


Frivilligpastorer internationellt

Runt om i hela världen finns många fler frivilligpastorsföreningar, som har gjort och gör betydande insatser i olika katastrofområden (New York 11 sept, Thailand, Indonesien, Indien, London m.fl.). Dessa grupper är även verksamma med att hjälpa människor inom andra områden av livet där de kan ha problem.Ett tacksamt erkännande riktas till L. Ron Hubbard Library för tillstånd att återge valda delar av L. Ron Hubbards copyrightskyddade verk. SCIENTOLOGI, DIANETIK, HUBBARD och Frivilligpastor-symbolen är varu- och servicemärken som innehas av och används med tillstånd från Religious Technology Center.


Detta brev har skickats till dig från föreningen Södra Sveriges frivilligpastorer.
Om du inte önskar motta fler brev från denna förening, får dubbla brev eller får brev på en felaktig e-postadress
svara då på detta brev och skriv din önskan med de/det e-postadresser det gäller så kommer detta att ändras.