Haparanda

18/7 – 19/7 2006

"Ens inställning till livet gör all skillnad i världen när man lever det." - L. Ron Hubbard

Läs artiklar av L. Ron Hubbard

Det var en lång körning för oss på kvällen och natten upp till Haparanda. Vi kom fram väldigt tidigt på morgonen.

Efter några timmars sömn i bilen på en parkeringsplats var det dags att uppsöka marknadskontoret och hitta vår plats på marknaden. Det visade sig vara Vänsterpartiet Kommunisterna som höll i det hela.

Det visade sig också att det var inte alla som talade svenska i Haparanda – så det var tur att Tuija, född och uppvuxen i Finland, var med!

Detta var verkligen en annorlunda marknad för oss – men det gick mycket bra! Många glada och vänliga människor stannade länge i tältet och talade med oss.

Tuija träffade en barndomsvän och sedan blev vi bjudna på middag och bastu en kväll!

Även Haparandaposten var på besök och fick med oss i sin tidning.

Verkligen en härlig stad och härliga människor!


Resultat och framgångar på Haparanda marknad!

 • En ung tjej hade haft ont i axeln i sju år. Tuija hjälpte henne med en assist och hon tyckte att det kändes väldigt skönt och bra. Därefter fick tjejen prova på en annan assist och det gav snabbt ett bra resultat. Hon tyckte det kändes jätteskönt. Smärtan försvann och hon blev helt bra! Tjejens kille blev salig efter sin assist!

 • Dan och Peter hjälpte en tjej med assister och stresstest. Hon fick verkligen hjälp i Gula Tältet med sina problem i nacke och axlar. Stresstestet hittade ett trauma i hennes förflutna.

 • En dam sken när hon gick ifrån Gula Tältet! Hon var opererad i vänster höftled och hade ont i foten. Anna gav assister till henne med goda resultat – bla. kom känseln tillbaka i foten.

 • Anna hjälpte en kvinna med ryggbesvär. Hon fick ont och en brännande känsla under assisten. Efter ett tag släppte det! ”Det känns bra!”

 • ”Känner mig väldigt avslappnad. Det känns väldigt skönt.” Anna hjälpte en yngre kille som hade problem i korsryggen.

 • Det knakade till i ryggen och den rätade till sig! Peter gav en framgångsrik assist till en herre som hade problem med ryggen. Sedan fick också frun en assist och de utbildades till att fortsätta hjälpa varandra.

 • Plötsligt dök Haparandeposten upp och fottade samt intervjuade oss. De pratade även med de som var i tältet och fick assister. De fick då höra att behandlingen var väldigt avstressande och avslappnande. Journalisten blev också informerad om vår verksamhet och det hela resulterade i en fin artikel med bild.

 • Dan hjälpte en äldre dam och fick hennes förvridna hand hanterad.

 • Tuija hjälpte en dam som hade haft problem med benet i många år. ”Benet ryckte till, det är jättebra!” Hon var väldigt glad och nöjd efter assisten.

 • ”Hur kan jag bli medlem?” På väg till toaletten efter stängning stötte Tuija och Josef på ett par från Peru och Chile, som blev intresserade av Dianetik och Scientologi. De ville komma till vårt tält och sedan till vårt center i Göteborg.

 • En tjej kom till tältet och fick en stresstest av Peter. Hon hade varit inne tidigare på vår hemsida om personlighetstest och pratat med Peter Gröhn i Malmö på telefon. Hon beställde böcker då och han informerade även om att vi var med Gula Tältet i Haparanda. Till slut hittade hos oss där på marknaden! Efter stresstesten sa hon: ”Dianetik är en fantastisk bok!”

 • Vänsterpartiet kommunisterna stod för marknaden och tyckte att det var kul att vi var där. ”Ni ger bra variation på marknaden” ”Jag såg att ni hade mycket folk där – det gick bra för er!”

 • ”Jag kunde inte sluta tänka på Dianetikboken på kvällen!” Anna hjälpte och sålde boken till en äldre dam. Hon hade besökt oss igår och tittat på boken, sedan kunde hon inte sluta tänka på den.

 • En dam hjälpte oss att dela ut flygblad samt att få in folk i tältet! Hon fick själv behandling både dagen innan och sedan kommande dag. ”Det kändes underbart skönt” sa hon efter behandlingen. Hon trodde inte det var sant! Efteråt gick hon ut på marknaden och pratade vitt och brett om det hela.

 • Anna hjälpte en zigenartjej som var trött, hängig och mådde dåligt. Anna gav henne en assist och pratade med henne. Därefter mådde hon bättre!

 • Ett par kom in i tältet och fick hjälp av Anna. Han hade haft tandvärk i en månad – den släppte efter assisten! De köpte bokpaketet och mådde bra båda två efter behandlingen.

 • ”Jag vet inte vad ni gjorde med mig igår, men jag är bra i nacken” sa en kvinna till Anna när de möttes ute på marknaden.

 • Josef hjälpte en mamma och hennes dotter genom att ge dem assister och sedan utbilda dem. De var mycket glada efteråt!

 • Dan samtalade med en äldre man, som var väldigt positiv och andligt medveten. Mannen var intresserad av tidigare liv och helt inne på att han skulle leva vidare efter att kroppen hade gjort sitt. ”Skall hälsa på mina barn då och då.”

 • En skeptisk dam omvändes av Dan när han gav henne en assist. Det hände mycket under behandlingen. Därefter utbildade Dan henne och hennes man så att de kunde fortsätta hjälpa varandra därhemma.

 • Tuija träffade en barndomsvän från högstadiet. Hon kom in i tältet och ville prova på en assist! Glädjen stod högt i tak efter återföreningen och det slutade med att vi alla blev hembjudna på bastu och middag hos dem! De bodde i en villa en liten bit utanför Haparanda. Snart ångade bastun på för fullt och vi svettades rejält! Det var ett nöjt gäng som for tillbaka till tältet senare för att övernatta. Vi är inbjudna till dem igen denna sommar (2007)!

 • En skeptisk man fick hjälp av Josef i tältet. Hans son var kiropraktiker, men har inte kunnat hjälpa sin far. Mannen fick en grundlig information av Josef och sedan en assist till mycket goda resultat.

Läs mer om vår förening här: