Boden

21/7 – 23/7 2006

"När barn blir betydelselösa för samhället har detta samhälle förverkat sin framtid." - L. Ron Hubbard

Läs artiklar av L. Ron Hubbard

Efter en dags ledigt, som ägnades åt lite bensträckande i naturen, var det dags för oss att intaga Boden med det Gula Tältet.

Vi kände oss särskilt välkomna hit eftersom marknadschefen tyckte så mycket om vår verksamhet att vi fick stå där gratis! Han var även på flitigt besök i vårt tält – alltid lika vänlig och villig att stå till tjänst!

Solen sken och det var verkligen underbart väder den mesta tiden vi var på plats.

Lars Stridbäck, Göteborg anlände även dit under några timmar och hjälpte till i tältet. Han var på genomresa tillsammans med sin sambo Gunilla.

Vi stötte på många lokala kändisar och färgglada profiler på denna marknad. Alla lika fulla av beundran och glada för vad vi gjorde!

Till slut var vi dock tvungna att packa ner och bege oss mot sydligare trakter; nämligen Gävle, där Dans syster stod för härbärge och vår vän Walter (från Åsele marknad) väntade på ett besök.

Vi hade lovat att besöka Walter i Gävle, för att prata vidare med honom och visa honom vad Dianetik var för något – vilket vi också gjorde! Anna och Peter hade bestämt träff med honom i centrala Gävle och åkte nu in för att möta honom. Mycket riktigt! Där kom han gående i sin gula fina frivilligpastors t-shirt. De åkte hem till honom och samtalade kring det ena och det andra. Anna använde också Dianetikmetoden på Walter till goda resultat. Han blev nu väldigt intresserad och skulle läsa vidare i böckerna hemma. När vi kommer till sommaren är han intresserad av att hjälpa till i Gula Tältet!

När detta var avklarat styrde vi kosan mot Göteborg för att sedan ta oss an Helsingborgs marknad!


Resultat och framgångar på Bodens marknad!

 • ”Det börjar släppa, det är fantastiskt!” utropade en dam som Dan hjälpte med en assist.

 • Anna gav en assist till en kvinna som hade ont i vänster axel. ”Jag känner mig len, nu är det som att smärtan ligger utanpå.” Det kändes bra för kvinnan sedan.

 • En kille hade varit med om en stor olycka. Anna gav honom en assist, vilket gjorde att han kände sig väldigt avslappnad. Därefter hjälpte hon honom med hjälp av Dianetikmetoden. Den klargjorde det hela och han kände sig bättre.

 • Josef hjälpte en dam som kom fram till bokbordet och ville ha allting! Hon var verkligen begeistrad! Josef förklarade vad vi gjorde och gav henne flera assister.

 • Tuija och Dan hjälpte en dam med assister till goda resultat. Hon hade en wishplash skada. Det gick så bra att hon ville hålla kontakten och börja sprida detta.

 • En dam som hade tinnitus kom in till tältet och fick hjälp av Peter. Efter ett tag kunde hon ändra sitt synsätt på sjukdomen.

 • Peter pratade med en kille som ville starta en verksamhet med assister och självförbättring i Boden. Josef hade tidigare gett honom en assist och han hade köpt böcker. Killen var även intresserad av att komma ner och göra en kurs i Göteborg.

 • ”Jag beundrar verkligen vad ni gör!” en verklig personlighet kom till tältet och håll låda ett bra tag! Det var Kjell och han var bla. professionell skrattinstruktör. Se artikel från hans uppträde i Åsele under höjdpunkter på denna hemsida. Kjell höll föredrag och kurser om skrattet som en läkande kraft och han tränar även publiken på att komma igång och skratta! Kjell och hans fru var flera gånger i tältet och fick assister, Kjell utbildades, köpte böcker och de åt en smörgås med oss andra på kvällen. Till slut hade Kjell köpt alla böcker som vi hade! Vi pratade med Kjell om ett eventuellt samarbete på hans kursgård i Umeå. Han var positiv till att kombinera sina föredrag om skrattet med våra kurser om assister och Dianetik. Han hjälpte oss även med att göra reklam för vårt tält och vår verksamhet.

 • ”Lycka till i ert fortsatta arbete, jag tänker på er” en dam kom fram till tältet och sa detta till oss.

 • Anna hjälpte Kjells (skrattinstruktörens) fru som var väldigt skeptisk och försiktig först. Hon fick emellertid en bra assist och sken upp!
  ”Jag är bättre i foten”
  ”Det är bättre i armen”
  ”Jag kan sätta mig upp med lätthet”
  ”Titta på armen – jag kan röra armen!”
  ”Kjell får utbilda sig och lära sig detta”
  Senare sa hon till Anna: ”Jag blev så glad att jag gick och köpte mig ett par röda tofflor!”

 • Tuija hjälpte en dam genom att ge henne en assist. ”Mina axlar har sänkts” sa hon efter behandligen. Axlarna brukade vara spända men nu har de sänkts.

 • Ett äldre par fick hjälp av Anna med assister. Mannen hade ont i nacken och axlarna – de kändes lättare och han kunde lyfta på armarna efter assisten. Damen fick också en assist och kände sig bättre.

 • Dan hjälpte en man som hade ett amputerat ben. Han fick tillbaka känslen i benet han nu har kvar!

 • Anna träffade plötsligt på en gammal väninna i tältet. De fick barn samtidigt i Göteborg för 22 år sedan och gick föräldrakurs tillsammans! Väninnan fick en full introduktion om vår verksamhet och våra metoder av Josef. Han gav henne assister, stresstest och utbildning. Hennes två barn kom också in i tältet och hjälpte till!

Läs mer om vår förening här: