Intervju med frivilligpastor

"Jag vet inte någon människa som har monopol på visdomen i detta universum. Den tillhör dem som kan använda den till att hjälpa sig själv och andra." - L. Ron Hubbard

Läs artiklar av L. Ron Hubbard

Intervju med en frivilligpastor


Twilight Gröhn, 19år
Studerar sista året samhällsvetenskapligteater på Heleneholms gymnasium i Malmö.

Varför blev du en frivilligpastor?
Jag blev medlem i Södra Sveriges Frivilligpastorer genom min far som introducerade föreningen för mig. Han berättade hur mycket assister hjälper människor. Själv har han problem med ryggen och har fått mycket hjälp av assister. Jag tycker det är otroligt kul att hjälpa människor och uppleva att man verkligen gör någon skillnad i människors liv.

Vad har du gjort som frivilligpastor?
Jag har varit med i föreningen sedan den startade för två år sedan - nu inne på sitt tredje år. Sedan har jag åkt till Thailand under tsunamikatastrofen och arbetat där som voluntär representerande föreningen. Vi är också ute på marknader nästan varje helg, där jag brukar göra assister.

Vad tycker du bäst om angående det?
Det är jättekul att åka till olika ställen varje helg och träffa nya människor, men det allra bästa med att vara med i föreningen är att få möjligheten till att hjälpa människor - nästan ingenting går att jämföra med att någon säger: "Tack, du har hjälpt mig med min ryggvärk som jag har haft i 10 år". Det är helt otroligt egentligen hur denna metoden, assister, hjälper. Jag får ofta väldigt positiv respons.

Du hjälpte till i Thailand under psunamikatastrofen, inte sant?
Hur upplevde du det?

För det första var det jättekul att träffa andra frivilliga pastorer från andra länder som Frankrike, Australien och Thailand. Men det allra roligaste och mest givande var att hjälpa lokalbefolkningen med att distribuera ut mat och förnödenheter och att hjälpa dem bygga upp sina hus och att stötta dem mentalt. Det var inte lika roligt med den otroliga värmen men glädjen av att hjälpa människor är så oerhört kraftfullt att man glömmer bort omgivningen.

Vad har du annars för intressen?
Jag gillar att umgås med mina vänner, resa, läsa böcker, gå ut på helgen, träna och ha riktigt roligt!

Vad har du för planer för framtiden?
Jag ska äntligen ta studenten nu i juni, och senare i månaden ska jag åka till Mexico och Cuba. Då jag kommer att vara borta i två månader. Jag kommer att vara med en del i Gula Tältet, men eftersom jag är borta nästan hela sommaren så missar jag högsäsongen för marknader. Längre fram i framtiden har jag inte riktigt planerat, så vi får väll se!

Lycka till!
Tack!Läs mer här: